Saracia i-a facut pe romani sa fie mai atenti atunci cand au de unde lua bani. Romanii au cerut despagubiri pentru vatamarile corporale produse in accidente de circulatie. Suma este de doua ori mai mare decat in 2010, respectiv  peste 60 de milioane de euro in 2011.

Pana acum, multi pagubiti solicitau doar despagubiri pentru avariile produse autovehiculelor. Cu timpul insa romanii au inteles ca polita RCA acopera mai mult de reparatia masinii si, sfatuiti de avocati, au inceput sa ceara plata daunelor fizice si morale. Procedeul insa este destul de anevoios, iar de cele mai multe ori, oamenii primesc abia a treia sau a cincea parte din ce cer.

Cea mai mare despagubire platita anul trecut pentru vatamari corporale depaseste 4 milioane de lei si a fost achitata de compania Generali Asigurari. Suma a fost stabilita de o instanta de judecata, plata fiind efectuata in contul unei polite emise de Ardaf, companie care a fuzionat cu Generali in 2011.

Dupa suma platita de Generali, inca doua despagubiri semnificative au fost efectuate de Omniasig si Asirom: circa 2,5 milioane de lei. Despagubirile platite pentru daune morale si vatamari corporale au crescut rapid in ultimii ani, ponderea ajungand la aproape 17% din totalul daunelor achitate pe polite de raspundere civila auto (RCA). De exemplu, in 2009 aceste despagubiri reprezentau doar 2-3% din valoarea totala a daunelor, iar in 2010 au crescut usor la 6-7%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)