Bogdan Neacșu este noul Președinte al Consiliului Director al ARB

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 27 mai 2021, a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor președintelui și unor membri. Potrivit ARB, noua conducerea a Consiliului Director va fi  asigurată de dl. Bogdan Neacșu, ales în funcția de Președinte al Consiliului Director, și de dna. Gabriela Nistor, desemnată  Vicepreședinte. Din consiliu mai fac parte dl. Cornel Stănescu, dna. Mihaela Bitu, dl. Ion Stan, aleși în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenți dna. Mioara Popescu și dl. Cristian Agalopol.

Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Dl. Radu Grațian Ghețea ocupă funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de Președintele Executiv, dl. Florin Dănescu, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Asociației cu o tradiție de 30 de ani, ARB reprezintă piața bancară din România și s-a extins prin includerea a nouă membri afiliați, companii non-bancare, punând astfel bazele unui parteneriat ce își propune să contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri predictibil, transparent și de încredere în România.

Sistemul bancar din România asigură un rol cheie în buna funcționare a mecanismelor economice și financiare. Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar, mai ales în acest context pandemic. Sectorul bancar și-a demonstrat reziliența la factorii de risc endogeni și exogeni și a continuat, și în contextul pandemic, să contribuie la dezvoltarea economiei și a bunăstării financiare a românilor. Băncile au absorbit problemele de lichiditate întâmpinate de debitorii persoane fizice și juridice, într-un efort conjugat și cu autoritățile statului și au finanțat într-un ritm susținut populația, companiile și statul român.

Asociația Română a Băncilor este una dintre cele mai puternice asociații profesionale din România. Obiectivele strategice ale ARB vizează contribuția sistemului financiar bancar la prosperitatea economică și alinierea la mediul sistemului bancar din zona Centrală și Est Europeană, prin eficiență, competitivitate și stabilitate, ca voce reprezentativă autorizată pentru întreaga industrie financiar – bancară. Creșterea gradului de educație financiară din România, susținerea digitalizării, creșterea intermedierii financiare și consolidarea platformei financiare reprezintă direcțiile prioritare de acțiune ale ARB.

Asociația Română a Băncilor este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – Rețeaua Internațională de Educație Financiară, a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și a 26 organisme naționale lucrative privind dezvoltarea și perfecționarea cadrului economic, se precizează în cadrul comunicatului de presă.

Despre noul Președinte al Consiliului Director al ABR

Cu o experiență profesională semnificativă, de peste 16 ani în domeniul financiar-bancar, domnul Bogdan Constantin Neacșu s-a alăturat Comitetului de Direcție al CEC Bank, în calitate de Director – Prim-Vicepreședinte, la dată de 7 ianuarie 2019. Începând cu dată de 24 octombrie 2019, domnul Neacșu ocupă funcția de Director general – Președinte al Comitetului de Direcție al Băncii.

În anul 2017, domnul Neacșu a deținut funcțiile de Vicepreședinte, membru al conducerii executive și chief risk officer (CRO) în cadrul Patria Bank România.

Între august 2015 și martie 2017, a făcut parte din managementul executiv al Garanti Bank România, pe funcțiile de CRO și director general adjunct.

În perioadele iulie 2006 – septembrie 2007 și octombrie 2009 – iulie 2015, și-a construit carieră bancară în Volksbank România, ocupând poziții de top management și coordonare: Vicepreședinte, CRO, coordonator Sistem de Control Intern, director – Direcția de Administrare a Riscurilor, director – Direcția Risc Strategic și Basel II, ofițer de risc senior.

Experiență bancară a domnului Neacșu include și colaborarea cu BRD-GSG (2007-2009), pe poziția de project manager Basel II în cadrul Direcției Control Central al Riscului și BNR (2004-2006), Direcția Reglementare și Autorizare – Serviciul Reglementare Prudențială Bancară.

Anterior domeniului bancar, domnul Neacșu a activat în zona de consultanță fiscală și de afaceri.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)