Pe Internet există site-uri care copiază identitatea vizuală a unor companii bancare, magazine online sau platforme de tip marketplace, dar care în realitate găzduiesc pagini de phishing, potrivit unui comunicat postat luni, pe Facebook, de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

“Atenţie la site-urile care găzduiesc pagini de #phishing ce copiază identitatea vizuală a unor branduri cunoscute în România, din zona bancară, magazine online ori platforme de tip marketplace! Prietenii de la ProDefence au identificat în weekend două astfel de iniţiative frauduloase care se folosesc de branding-ul Raiffeisen Bank, respectiv OLX Romania”, se menţionează în comunicat.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă utilizatorilor de internet să participe la campania de conştientizare derulată pe site-ul sigurantaonline.ro.

“Unde te poţi instrui pentru a identifica din timp tentative de fraudă din mediul online? Intră pe https://sigurantaonline.ro, fă testul şi vezi cât de pregătit eşti pentru a evita cele mai întâlnite ameninţări de pe net! Actualizează-ţi ulterior informaţiile de securitate pe care ai văzut că nu le stăpâneşti, tot de pe site. SigurantaOnline este o campanie de conştientizare derulată la nivel naţional de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, care are ca principal obiectiv crearea unei rutine de securitate pentru utilizatorul obişnuit din România, o rutină care să-l facă mai puţin vulnerabil în faţa ameninţărilor din ce în ce mai dese şi mai complexe”, se precizează în postarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Reamintim că pe parcursul anilor 2020-2021, tot mai multe bănci autohtone s-au confruntat cu atacuri de acest gen. Multi clienti ne-au transmis că primesc mesaje nesolicitate de la pagini clonate ale unor instituții financiare precum BT, ING, BRD, BCR şi ne-au întrebat ce masuri pot adopta.

BankingNews a publicat numeroase opinii pe aceasta tema. Iata ce măsuri poți adopta AICI

BankingNews sprijină Educația Digitală. Cum reduci riscurile unui atac cibernetic. 8 semne care te ajuta să identifici un email de tip phishing

 

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)