Darius Valcov cere in Parlament sa fie modificata Ordonanta 46, cunoscuta de clienti sub denumirea de Electorata. Ministrul a declarat ca “ridicand plafonul de incadrarea a salariului la 3.000 de lei (de la 2.200 lei), apoximativ 70% dintre clienti ar putea beneficia de aceasta masura”. Masura va fi aplicata imediat, din 1 Martie 2015, a preconizat ministrul Finantelor.

Domnia sa a precizat ca aseara au existat discutii cu Asociatia Romana a Bancilor  despre acesta ordonanta si se incerca deblocarea obstacolelor aparute.

Ministrul Darius Valcov, a declarat ca Guvernul nu se poate opune propunerii privind conversia creditelor la cursul initial, plus 20%, dar a precizat ca, in acest caz, este nevoie de acordul bancilor.

Intrebat despre rolul Bancii Nationale a Romaniei, domnia sa a spus ca “BNR a mediat si ajutat la gasirea celor mai bune solutii”.

Valcov a spus ca deducerea statului va fi de 240 lei lunar, insa este foarte importanta analiza fiecarui credit in parte.

Modificarile propuse de Guvern:
* simplicarea schemei de rescandentare,
* cresterea veniturilor la 3.000 de lei,
* deducerea pentru 1.500 de lei,
* mentinerea datelor contractuale.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)