BCR a vandut, in luna decembrie 2013, peste 25 de kg de aur. Cantitatea cuprinde atat aur vandut pe baza de precomanda, cat si aurul cu vanzare imediata la ghiseele bancii. Banca ofera clientilor sai retail, de la jumatatea lunii decembrie 2013, posibilitatea sa cumpere aur direct de la ghiseele unitatilor sale, fara a mai fi nevoie de precomanda. La ghiseele BCR s-au vandut peste 5 kg de aur, mai mult de 100 de clienti cumparand aur fara precomanda.
Aurul vandut este de cea mai buna calitate (puritate 999.9%) si este furnizat de catre Monetaria statului austriac, o institutie cu o bogata traditie in domeniu si care comercializeaza cu succes aur sub forma de monede si lingouri pentru investitorii din intreaga lume. BCR vinde lingouri de diferite marimi inclusiv cele de 2g care sunt, totodata, si cele mai cautate, iar dintre monezi cea mai vanduta este cea de 1/10 uncie (3.11g) si 1 uncie (31.10g) – Filarmonica.

Astfel, cea mai mica moneda pe care BCR o ofera la vanzare are o greutate de 3,121 grame si costa 546 lei iar cea mai mare are 31,103 grame si costa 4.773 lei. Cel mai mic lingou pe care banca il ofera la vanzare are o greutate de 2 grame si costa 372 lei iar cel mai mare are 1 kg si costa 147.608 lei.
Serviciul de vanzare aur la ghiseele unitatilor este disponibil, intr-o prima faza, in 15 unitati din reteaua bancii, raspandite pe tot cuprinsul tarii – Iasi, Cluj Napoca, Brasov, Arad, Craiova, Botosani, Sibiu, Timisoara, Constanta, Oradea iar 5 unitati sunt situate in Bucuresti.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)