Daca ai strans doar o parte din pretul locuintei, avansul te va ajuta sa-ti reduci rata la credit. Atunci cand vrei sa contractezi un credit ipotecar, banca iti va solicita sa contribui cu un avans, calculat ca procent din valoarea tranzactiei. Existenta avansului demonstreaza bancii ca esti capabil sa pui bani de-o parte, deci, probabil, te vei descurca si cu plata ratelor.

Totodata, exista avantaje si pentru clienti, cheltuielile cu dobanzile si ratele urmand sa fie mai mici. In concluzie, economiile facute din timp te ajuta la achtizitia unei locuinte.

Scenarii

Pretul locuintei pe care vrei sa o cumperi este de 60.000 de Euro. Vrei sa finantezi achizitia locuintei printr-un credit pe 30 de ani. in prezent, dobânzile la lei sunt apropiate de cele in euro, in jur de 7%, doar avansul difera.

Credit in lei:  Suma imprumutata nu poate depasi 80% din valoarea de piata a imobilului. Astfel, pentru a putea cumpara locuinta mentionata mai sus, avansul minim este de 52.920 de lei (12.000 de euro), urmând ca banca sa finanteze diferenta de 211.680 de lei (48.000 de euro).

Rata lunara este de 1.412 lei(320 de euro).

Cu un avans de 20.000 de euro (88.200 de lei) la o locuinta de 60.000 de euro, iti reduce rata la 1.177 de Lei (267 de euro).

Credit in euro: in acest caz, banca finanteaza 75% din valoarea locuintei, iar clientul trebuie sa participe cu un avans de minim 15.000 de euro.

Avansul fiind mai mare, banca va acorda un imprumut de 45.000 de euro, iar rata va fi mai redusa, de 290 de euro.

Un avans de 20.000 de euro, la aceeasi locuita, rata scade la 258 de euro.

De retinut insa ca Volksbank poate finanta pana la 100% din pretul de achizitie al imobilului care reprezinta obiectul creditului, in conditiile prezentarii unor garantii acoperitoare.

Nota – calculele au fost facute la un curs de schimb de 4.41 lei/euro.

Material realizat de specialistii Volksbank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)