Avansul pentru creditele Prima Casă ar putea creşte peste nivelul de 5%, cât este acum. E una dintre variantele luate în calcul de autorităţi, care analizează modul în care va continua programul guvernamental. Decizia ar veni în contextul în care cererea pentru creditele Prima Casă a explodat anul acesta iar multe bănci au stabilit avansuri de peste 30% pentru creditele ipotecare, după intrarea în vigoare a Legii dării în plată, potrivit Digi 24.
„Încercăm să direcţionăm cererea foarte mare către acele persoane care au nevoie de ajutor şi se va concentra pe avans discuţia, pentru că este discutabil dacă cu un avans de 5% este bine şi normal să ai acces la un credit pe termen de 30 de ani, în condiţiile în care în alte ţări produse similare au avansuri de peste 20%. Discuţiile sunt în derulare, se realizează o analiză, încă nu s-a stabilit o concluzie”, a declarat Simona Mureşan, director în cadrul Fondului de Garantare, joi, la Summitul Bancar “Banking 365 – Banca Viitorului”.
„Câţiva finanţatorii mari au anunţat deja că nu mai primesc alte solicitări”, spune Simona Mureşan, director în cadrul Fondului de Garantare.

„În momentul în care s-ar veni cu o creştere de avans la 20%, o dată că s-ar pierde interesul pentru acest produs şi, doi la mână, nu s-ar realiza restricţionarea accesului la acest produs pentru clienţii care nu au caracter social”, spune Dragoş Nichifor, pentru Digi 24.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)