“Renunțați la aroganță și fiți mai benevolenți cu clienții. Gândiți-vă că oamenii vin la dumneavoastră să își depună averea, iar încrederea și demnitatea activității de bancher sunt lucruri esențiale. Tupeismul este exclus”, a spus Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în deschiderea conferinței Banking Compliance Summit, care a avut loc la Institutul Bancar Român, eveniment la care au participat mai mulți președinți de bănci împreună cu alți reprezentanți ai mediului financiar bancar, potrivit HotNews.ro.

Principalele declarații ale Guvernatorului Mugur Isărescu

  • Să nu avem pretenția ca lumea să cunoască bankingul când noi mai avem probleme în interiorul bancilor.
    Gândiți-vă că oamenii vin la dumneavoastră să își depună averea, iar încrederea și demnitatea activității de bancher sunt lucruri esențiale.
  • Trebuie un dialog permanent cu clientul și renunțarea la orice formă de aroganță. Poți părea arogant când ești profesionist și folosești un limbaj tehnic, “păsăresc”. Dar chiar și asa, tu ca bancher trebuie să arăți bunăvoință. Tupeismul este exclus.
  • Atenție la ghișeu, unde are loc contactul cu clientul. Dacă băncile pierd nu doar băncile pierd, ci și deponenții acelor bănci.
  • În viața practică apar deficiențe, că așa e făcută lumea asta. Aceste deficiențe trebuie rezolvate în timp real, nu lăsate să se acumuleze. Nu trebuie să se ajungă să vină Nicolae Cinteză să le constate, că atunci e prea târziu.
  • Sunt chiar îngrijorat când văd cât a progresat dialogul în Europa cu societatea civilă, despre cât de important e riscul. Când am introdus în România problema înființării comitetului de risc sistemic ați văzut cum s-a interpretat.
  • Aceiași care în 2006 urlau la noi că nu-i lăsăm să ia “cel mai ieftin credit” acum au trecut de partea cealaltă și ne acuză ca nu i-am avertizat. Mai multe detalii pe HotNews.ro.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)