Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit consilier onorific al premierului Mihai Tudose pe chestiuni de fiscalitate, banking, piață de capital și insolvență, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată joi în Monitorul Oficial.

“Activitatea domnului Gheorghe Piperea este neremunerată”, se arată în decizia de numire, publicată joi în Monitorul Oficial.

Anterior, timp de zece zile, această poziție legată de probleme financiar-fiscale a fost deținută de Eugen Teodorovici fiind demis ca urmare a unor declaraţii publice care au iscat controverse în spaţiul public.

 Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES pe acest subiect că Teodorovici nu a respectat “disciplina comunicării” de la nivelul Executivului.

“E un principiu. Nu îl mai încalcă nimeni de astăzi din aparatul premierului”, au spus sursele citate.

Spectacolul mediatic poate fi o arma buna

Mereu vocal si prezent in piata bancara, avocatul Piperea a lansat “moda” proceselor impotriva bancilor. A fost avocatul care a dat speranta clientilor ce detineau contracte abuzive.

Excesul de zel cu care ne-a obisnuit in toata aceasta perioada, exagerarile duse la extrem si radicalismul exacerbat sunt ingredientele luptei duse in Tribunale impotriva clauzelor abuzive din contractele de credit, in numele a mii de clienti, in procese mai cu seama colective.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)