In ultimii doi-trei ani, bancherii par sa fi intors spatele companiilor private, preferand sa imprumute statul, iar aceasta atitudine i-a dezamagit, daca nu chiar enervat pe oamenii de afaceri. Ce va fi in 2012? Creditarea nu va mai putea ramane multa vreme la acest nivel „de avarie”, dar nici nu se va relansa chiar in toate directiile, ci finantatorii isi vor gasi domenii si categorii de activitati in care vor investi cu prioritate. Numitorul comun al finantarilor cu sanse mari de accesare este dat de marimea proiectului, potentialul de crestere din domeniul afacerii asistate si, desigur, gradul de siguranta al plasamentului, arata analistii financiar-bancari.

De ce sa te mai opresti la banca? Bancherii vor doar afaceri solide, constata analistii.Printre proiectele finantabile din surse bancare  „s-ar putea regasi cofinantarea pentru atragerea de fonduri europene, parteneriatele public-private si liniile de credit pentru export ori pentru domenii atractive cum ar fi energia sau infrastructura informatica”, afirma Dorin Badea, presedintele Chartered Financial Analysts (CFA Romania). El crede ca pe partea de persoane fizice „e greu de crezut ca vom avea o revenire – romanii sunt deja (supra)indatorati si veniturile lor sunt instabile, iar zona antreprenoriatului e cam subtire”, scrie Adevarul.ro.

Stiati ca 70% din economia romaneasca este contributia IMM-urilor si nici macar 20% dintre acestea nu beneficiaza de o finantare bancara? Din cei 20%, circa 10% dispun de garantii suplimentare de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM. Capital.ro va incerca sa gaseasca un raspuns pentru solicitarile dumneavoastra si va intraba: Ati facut macar un drum la banca sau la un alt finantator care ar fi putut sa va ajute dar nu ati avut succes?

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)