Mitsubishi UFJ Financial Group, cea mai mare banca din Japonia, este si prima banca din lume cu un angajat robot. Robotul Nao de 58 de centimetri isi va incepe ucenicia intr-o sucursala bancara, la inceputul lunii aprilie. Nao a fost construit de compania franceza Aldebaran Robotics, o subsidiara a gigantului japonez in IT si telecom SoftBank. El va incepe perioada de proba in cadrul grupului bancar Mitsubishi UFJ Financial Group, a doua din lume, in aprilie, potrivit The Guardian. In functie de performanta acestuia, banca ar putea angaja roboti la mai multe subsidiare.

“Robotii pot completa serviciile bancilor, prin îndeplinirea unor sarcini pe care oamenii nu le pot face – cum ar fi prezenta non-stop la banca/ 24 de ore si comunicarea multilingvistica “, a spus Takuma Nomoto, director executiv al initiativelor de tehnologie a informatiei la Mitsubishi UFJ Bank, potrivit Bloomberg.com

Noul anagajat al bancii are instalata o camera de filmat pe frunte si este programat sa vorbeasca 19 limbi straine, un plus imposibil de atins pentru orice angajat uman. Nao poate analiza emotiile clientilor pe baza expresiilor faciale si a tonului vocii, ceea ce ii permite sa primeasca clientii si sa le puna intrebari cu privire la serviciile bancare de care au nevoie.

Robotul de 5,4 kilograme, aparut in 2006 la Paris, a trecut de primul test al performantei sale dupa ce a interactionat cu un client vorbitor de limba engleza, in timpul unei prezentari care a avut loc in Tokyo saptamana trecuta. “Buna ziua si bine ati venit”, i-a spus Nao clientului, in limba engleza. “Va pot vorbi despre schimb valutar, ATM-uri, deschiderea unui cont bancar sau transferuri de bani. Ce optiune alegeti?”.

“Nao este dragut si prietenos, cred ca toti clientii il vor iubi.”

Foto: Bloomberg.com

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)