Pentru prima dată într-un deceniu, Banca Angliei a majorat, joi, dobânda de politică monetară, de la 0,25 puncte procentuale, la 0,50%, în contextul creșterii presiunilor inflaționiste și a decis menţinerea la zece miliarde de lire sterline a stocului de achiziţii de obligaţiuni corporate şi la 435 de miliarde de lire a celui al achiziţiilor de obligaţiuni guvernamentale – programul de ajustare cantitativă prin care instituţia stimulează economia

Banca se așteaptă ca inflația să depășească 3% în octombrie, având în vedere că deprecierea anterioară a lirei sterline și creșterile recente ale prețurilor la energie.

Incetitudinile legate de Brexit pun presiune pe activitatea internă, care a încetinit, cu toate că ritmul de creștere global a accelerat. Se pare că limitările generate de Brexit la nivelul investițiilor și al forței de muncă accentuează încetinirea considerabilă a ratei la care economia poate crește fără să determine presiuni inflaționiste, fenomen care a devenit tot mai evident în anii recenți”, potrivit comunicatului publicat de bancă după ședința de astăzi.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)