Ilie Carabulea, principalul actionar al Bancii Comerciale Carpatica, a anuntat ca el si partenerii sai au semnat un memorandum cu prezentantii casei americane de investitiii de risc J.C. Flowers pentru preluarea bancii. Dupa anuntul mult asteptat si intensificat de BNR, actiunile Banca Carpatica  au crescut cu peste 8% pe Bursa.

Americanii vor prelua banca din Sibiu printr-o majorare de capital de 100 de milioane de lei, daca negocierile vor fi finalizate

Flowers este o firma de pe Wall Street, care actioneaza in numele mai multor fonduri de investitii, si are plasamente de 14 miliarde de dolari in companii din 14 tari.

Banca Carpatica este una dintre bancile mici din Romania, infiintata in urma cu zece ani de cel mai bogat om de afaceri din Sibiu.

In ultimele luni, Ilie Carabulea a fost presat de Banca Nationala sa gaseasca un investitor pentru Carpatica, pentru ca banca sa se mentina in limitele de prudentialitate ale bancii centrale si sa aiba bani pentru dezvoltarea ulterioara.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)