BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 7 iulie 2021, a hotărât să mențină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Potrivit comunicatului de presă, BNR va menținere rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an și rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an.

Următoarea ședință a CA al BNR dedicată politicii monetare va avea loc în data de 6 august 2021, când va fi analizat noul Raport trimestrial asupra inflației.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va susţine un briefing de presă pe acest subiect, începând cu ora 15:00, la sediul BNR.

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)