Libra Internet Bank a acordat credite in valoare de 920 de milioane lei, in primele cinci luni din 2014, a anuntat, miercuri, presedintele bancii, Emil Bituleanu, cu ocazia semnarii unui parteneriat de garantare in valoare de 30 de milioane de lei cu Fondul European de Investitii (FEI).

‘Avem in banca o medie de cinci credite aprobate online pe zi, iar in primele cinci luni din 2014 am inregistrat o crestere a creditelor acordate, de la 800 milioane de lei, la inceputul anului, la 920 de milioane lei’, a spus Bituleanu.

Acesta a precizat ca prin parteneriatul cu FEI va creste numarul creditelor acordate pe segmentul specializat al profesiilor liberale pe care se concentreaza Libra Internet Bank.

‘Microintreprinderile sunt un domeniu traditional de interes pentru banca, fie ca vorbim despre profesiile liberale, despre fermieri sau despre start-up-uri. Facem eforturi constante pentru a-i ajuta sa-si creasca afacerea. Acordul cu Fondul European de Investitii este o astfel de oportunitate’, a aratat presedintele Libra.

Acordul a fost semnat in cadrul programului european Progress Microfinance si prevede garantii din partea FEI pentru un numar de 400 de microintreprinderi din Romania, care ar urma sa ia credite de la banca.

Creditele sunt garantate in proportie de 75% de FEI si 25% de catre banca, fara comision de garantare.

Valoarea maxima a unui credit poate fi de 112.645 lei, pe o perioada de 60 de luni si cu o dobanda medie DAE de 9% pe an.

Angajamentele totale nete ale FEI catre companii europene se ridicau, la finele lui 2013, la 7,9 miliarde euro, cu investitii in peste 435 de firme.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)