Un grup de actionari a Bancii Comerciale Carpatica (BCC), condus de fondatorul bancii Ilie Carabulea, a incheiat un acord de vanzare a 25% din actiunile BCC unui vehicul de plasament al casei americane de investitii J.C. Flowers. Pe de alta parte, J.C Flowers va putea prelua banca in urma majorarii de capital. Actionarii au anuntat ca au incheiat, in 4 septembrie, un acord cu JCF III Europe Holdings L.P. privind „vanzarea unei participatii  indirecte de 25 % din capitalul social al bancii”.  Fondul de investitii este administrat de casa americana de investitii  J.C. Flowers & Co..

Din grupul vanzator fac parte Ilie Carabulea, fondatorul bancii, si partenerii sai principali Dana Cojocaru, Nicolae Lupu, Corneliu Tanase si compania de transporturi Atlassib S.R.L., controlata de Ilie Carabulea, potrivit raportului BCC trimis la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Banca Comerciala Carpatica va fi preluata de J.C. Flowers. Acest fond american si-a aratat interesul si pentru preluare Piraeus Bank Romania. Ramane de vazut daca va mai inainta o oferta de preluare, dupa acordul semnat cu Banca Carpatica

Fondul  JCF III Europe Holdings va putea prelua prin plasament privat si actiunile nesubscrise de catre actionarii cu drept de preemtiune asupra actiunilor emise, prin operatiunea de majorare de capital al bancii. Cel mai probabil, Ilie Carabulea si partenerii sai nu isi vor exercita dreptul de preemtiune iar J.C Flowers va ajunge actionarul majoritar al bancii.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)