Petre Tulin, directorul Bancii Comerciale Feroviare, a anuntat intr-o conferinta de presa ca banca a trecut pe profit din martie 2014. “La finele trimestrului I 2014, profitul net cumulat al bancii a fost de 300.000 lei obtinut curat din activitatile operationale iar pentru 2014 ne propunem un profit de 1,5 – 2 milioane lei’, a spus Tulin.

Citeste rezultatele financiare integral aici

Acesta a precizat ca strategia de afaceri a BCF s-a modificat fata de momentul la care a fost creata banca. ‘Strategia de afaceri s-a modificat. In prezent, activitatea bancii este orientata spre sectorul IMM si microintreprinderi in proportie de 80% fata de inceput cand eram orientati 50% pe retail cu 50% pe corporate’, a spus Tulin.

 

Dupa pierderi de 9,42 milioane lei anul trecut, banca a crescut si astazi vede oportunitatile!

 

Actionarul majoritar al Bancii Comerciale Feroviare, Valer Blidar, afirma ca ar dori sa achizitioneze o alta institutie de credit, dar cele puse in vanzare il nemultumesc, intrucat au un istoric cu probleme, si respinge varianta de a vinde banca, desi a avut propuneri de la fonduri straine.

“Ne uitam la bancile din piata, daca este vreuna care indeplineste conditiile, suntem dispusi sa achizitionam”, a declarat luni Blidar, in conferinta de presa, mentionand ca a angajat un consultant care sa efectueze o analiza in acest sens.

Intrebat daca vizeaza sa cumpere o banca integral sau doar un portofoliu, Blidar a spus “totul ori nimic”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)