Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) a acordat un împrumut în valoare de 50 milioane de euro către One United Tower S.A. pentru a facilita dezvoltarea infrastructurii de afaceri în România, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Scopul împrumutului acordat de BSTDB este de a finanța costurile de dezvoltare ale „One Tower”, o clădire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixtă One Floreasca City, dezvoltat recent pe terenul unei foste hale industriale din capitală.

Costul total al proiectului este de 54 milioane de euro. O parte din împrumut va fi utilizată pentru a refinanța costurile aferente dezvoltării proiectului până în prezent, suportate de acționari. Clădirea „One Tower”, care urmează să fie inaugurată în prima jumătate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbană care implică și o componentă rezidențială și vizează obținerea certificării globale WELL pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor. De asemenea, proiectul urmează să primească certificarea verde LEED Platinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru clădiri. Firma globală de avocatură Dentons a consiliat tranzacția în calitate de consilier juridic extern.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect ce reprezintă o investiție majoră în sectorul construcțiilor din România în mijlocul pandemiei, proiect care va dezvolta oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în București. Suntem în mod special bucuroși să observăm că dezvoltatorul a fost premiat în mod repetat pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care încercăm să îl susținem și promovăm ca instituție de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.

„Ne bucurăm că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, reprezentând o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare durabile, la standarde internaționale pentru piața din România. Este o acțiune importantă și, în același timp, o premieră pentru grupul One, care a apelat până în prezent la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower “, a adăugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.


One United Tower S.A. a fost infiintata de One United Properties S.A in 2017, cu scopul de a dezvolta, construi si opera cladirea de birouri „One Tower”. One United Properties S.A. a fost fondata in 2007 de Victor Capitanu si Andrei Diaconescu, doi antreprenori romani. One United Properties este unul dintre cei mai mari si de succes dezvoltatori din Romania de proprietati rezidentiale high-end, cladiri de birouri si de uz mixt, avand o valoare de piata de peste 1,1 miliarde EUR si proiecte planificate care cuprind peste 2.000 de unitati rezidentiale. One United Properties este o companie inovatoare dedicata accelerarii adoptarii practicilor de constructie pentru dezvoltarea cladirilor eficiente energetic si sustenabile. Toate cladirile companiei au certificari superioare de sustenabilitate, eficienta energetica si wellness, iar dezvoltatorul este premiat la numeroase gale si conferinte in domeniu. One United Properties este primul dezvoltator imobiliar din Romania premiat la nivel international, obtinand titlul de „Cea mai buna dezvoltare rezidentiala sustenabila” din lume, acordat in cadrul International Property Awards 2019-2020.

Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) este o institutie financiara internationala infiintata de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. Sediul central este in Salonic, Grecia. Banca sprijina dezvoltarea economica si cooperarea regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, capitaluri si garantii pentru proiecte si prin finantari comerciale in sectoarele publice si private din tarile membre. Capitalul autorizat al Bancii este de 3,45 miliarde de euro. BSTDB beneficiaza de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s (S&P) si “A2” acordat de Moody’s.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)