Cea mai mare banca privata din Venezuela a castigat o licitatie pentru o institutie de credit nationalizata din Spania cu o oferta de peste 1 miliard de euro, care a depasit sumele avansate de investitorii spanioli si americani. Banesco Grupo Financiero Internacional si divizia sa din Spania, Banco Etcheverría, au licitat 1,003 miliarde de euro pentru achizitia NCG Banco, cea mai mare institutie de credit din regiunea Galicia, din nord-vestul Spaniei, potrivit Wall Street Journal.

Principala divizie a Banesco, Banesco Banco Universal, este cea mai mare institutie de credit privata din Venezuela, cu o cota de piata de 14%.

Banesco a concurat cu cele mai mari banci spaniole, Banco Santander, BBVA si Caixabank, precum si cu fondurile americane de investitii Guggenheim Partners si J.C. Flowers & Co – Oaktree Capital Management, au declarat surse apropiate situatiei.
Institutia de credit din Venezuela va plati 40% din suma la preluarea NCG Banco, tranzactie care trebuie aprobata si de autoritatile europene, urmand sa achite diferenta pana in 2018.

NCG Banco a fost nationalizata de guvern in contextul prabusirii pietei imobiliare din Spania. Banca primit ajutoare de 9 miliarde de euro de la statul spaniol si UE.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)