Circa 10.000 de locuri de munca sunt amenintate la banca elvetiana UBS, scrie sambata cotidianul Tages Anzeiger din Zurich, care citeaza surse apropiate conducerii institutiei, transmite AFP.Banca elvetiana, care a adoptat un vast program de economii, urmeaza sa prezinte rezultatele trimestriale la 30 octombrie.

La sfarsitul lui iunie 2012, banca avea 63.520 de angajati in intreaga lume , din care 22.500 in Elvetia, in conditiile in care in 2008, la inceputul crizei financiare, banca avea 83.000 de angajati la nivel mondial.

Potrivit cotidianului elvetian, reducerile de locuri de munca ar urma sa afecteze serviciul IT al bancii, unde lucreaza 8.200 de angajati, din care 3.200 in Elvetia. Acest serviciu , condus de britanica Michele Trogni, ar urma sa-si reduca semnificativ cheltuielile de functionare pana in 2015, bugetul serviciului urmand sa ajunga de la 3,6 miliarde de franci elvetieni (3 miliarde de euro) in 2012 la 2,25 miliarde in trei ani.

Rugat sa se pronunte asupra acestor zvonuri, un purtator de cuvant al UBS a refuzat sa comenteze, potrivit Agerpres.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)