Erste Group Bank AG a primit distinctia „Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est” in 2017 din partea Euromoney, una dintre cele mai importante publicatii financiare la nivel global. Premiul a fost acordat in cadrul Galei Premiilor pentru Excelenta Euromoney 2017, pentru pozitionarea remarcabila care permite Erste Group sa valorifice oportunitatile de crestere si sa fie in fruntea revolutiei digitale din regiune. Grupul a fost desemnat „Cea mai buna banca” si in Austria, Republica Ceha si Muntenegru, iar Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara din Romania a Grupului, a fost premiata pentru „Cea mai buna transformare a unei banci din Europa Centrala si de Est”.

 

Suntem onorati sa primim aceste distinctii prestigioase care confirma ca suntem un partener de incredere pentru clientii nostri si un sustinator responsabil al prosperitatii in Europa Centrala si de Est. De-a lungul timpului, ne-am asumat rolul de banca pentru clasa de mijloc si IMM-uri. Vom continua sa cream prosperitate in regiune si sa fim lideri in inovatie. Platforma digitala George va fi prima platforma digitala comuna pentru tarile din ECE si una dintre primele din Europa“, a declarat Peter Bosek, Chief Retail Officer al Erste Group Bank AG, cu ocazia ceremoniei de premiere Euromoney de la Londra.

 

Acordarea premiilor este decisa de catre o comisie formata din jurnalisti cu experienta ai publicatiei Euromoney, in baza unor propuneri detaliate primite de la participantii la piata si a unui amplu studiu privind pietele bancare si de capital din regiune, derulat pe parcursul unui an. Premiile pentru Excelenta cuprind categorii globale, premii pentru cei mai buni in domeniu din toate regiunile si pentru cele mai bune banci din aproape 100 de tari din intreaga lume.

 

Cea mai buna banca in Austria, Republica Ceha si Muntenegru

Expertiza Grupului Erste a fost recunoscuta si in cateva din pietele sale de baza. Erste Bank Oesterreich a castigat premiul „Cea mai buna banca din Austria” pentru pozitia de lider in creditarea retail si pentru implementarea cu succes a noului concept de agentie care imbina tehnologia cu servicii de consultanta extinse.

 

Ceska sporitelna a castigat pentru a cincea oara in decurs de noua ani la categoria „Cea mai buna banca din Republica Ceha”. Anul acesta, premiul confirma orientarea bancii Ceska spre o abordare a serviciilor pentru clienti bazata mai mult pe date si proactiva.

 

Erste Bank a fost desemnata cea mai buna banca si in Muntenegru datorita ratelor de crestere si profitabilitatii peste media pietei in 2016.

 

Cea mai buna transformare a unei banci din Europa Centrala si de Est

Banca Comerciala Romana (BCR) a primit premiul pentru „Cea mai buna transformare a unei banci din Europa Centrala si de Est”, o recunoastere a reusitelor obtinute de conducerea si angajatii bancii. Banca a trecut cu succes printr-o curatare majora a portofoliului, si-a imbunatatit considerabil profitabilitatea si a raportat o crestere constanta a creditarii. BCR este cea mai mare banca din Romania dupa active, avand peste 2,9 milioane de clienti. Ocupa primul loc pe piata bancara romaneasca si din punct de vedere al creditelor acordate clientilor si al depozitelor.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)