Suma record de restituit de catre banca: 89.680 de CHF, in urma unui proces pe clauze abuzive, anunta avocatul Marius Coltuc, intr-un comunicat de presa.

Conform sentintei, OTP Bank este obligata se restituie reclamantului, dobada incasata, fiind declarata abuziva, in valoare de aproximativ 90.000 franci. De asemenea, instanta a decis ca taxele incasate drept comision de acordare si comision de rambursare anticipata sunt clauze abuzive, deci devin nule.

Tribunalul București

Admite apelul. Schimbă în parte sentința civilă apelată în sensul că:
Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv și declară nulitatea absolută a clauzelor cuprinse în art. 6.1 lit.b) și art. 6.1 lit.c) privind comisionul de acordare și de rambursare anticipată, precum și art. 6.2 privind modificarea nivelului comisioanelor și taxelor. Dispune restituirea sumelor percepute în temeiul clauzelor abuzive, precum și dobânda legală aferentă în valoare de 89.680 de chf. Menține celelalte dispoziții ale sentinței civile apelate. Definitivă. Pronunțată azi
10.01.2016 în ședință publică.

Banca: OTP Bank

Cabinet de avocat Coltuc

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)