Numarul bancilor din Romania se va pastra la nivelul de acum, iar in ceea ce priveste posibile intrari pe piata, acestea ar putea veni de la banci germane, a declarat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor.

‘Vedeti, noi nu avem o banca germana. Eu ma astept de mult sa vina o banca germana’, a spus  Radu Ghetea in cadrul unui summit bancar intrebat despre evolutia pietei de profil din Romania. In ceea ce priveste miscarile care vor exista in piata, Ghetea sustine ca acestea ar putea fi dictate in special de deciziile bancilor mama, dar si prin interesul altor banci de a intra in Romania.

‘Ne-am uitat la cateva portofolii scoase pe piata. Sigur aici este un proces de negociere. .. De fiecare data cand au fost pe piata portofolii am cochetat cel putin cu ideea daca sunt lucruri pe care le putem lua. In afara de aceste portofolii care sunt scoase la vanzare exista si altfel de portofolii care circula si la care noi am fost mai activi. Este vorba de anumite expuneri care bancile mama considera ca ar fi prea mari si atunci cer bancii din Romania sa reduca expunerea iar banca respectiva trebuie sa gaseasca o solutie. Atunci vine si ne invita sa facem o sindicalizare cu ei, ori daca eram intr-o sindicalizare cu ei spun nu vreti voi si partea cealalta’, a spus Ghetea.

In schimb, seful RBS Romania, Henk Paardekooper, considera ca in piata “sunt prea multe banci care fac acelasi lucru”

“Nu consider ca vor intra noi jucatori pe piata in momentul de fata, mediul economic nu permite astfel de initiative, nu este momentul oportun. Foarte putine banci sunt dispuse sa intre pe o piata noua, avand in vedere ritmul de schimbare”, a spus Paardekooper.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)