Banca Italo Romena lanseaza trei tipuri de carduri de credit sub sigla VISA, prevazute cu chip. VISA Credit Clasic si VISA Credit Gold se adreseaza persoanelor fizice si ofera o perioada de gratie pentru cumparaturi, ce ajunge pâna la 56 de zile.

Astfel, in cazul in care la data scadentei perioadei de gratie suma utilizata nu este rambursata integral, dobânda va fi calculata incepând cu ziua urmatoare acesteia si pâna la data rambursarii integrale.

Valoarea liniei de credit card poate ajunge pâna la 10.000 euro sau echivalentul in lei, in functie de scoring-ul solicitantului, si poate fi utilizata atât in România cât si in strainatate, pentru efectuarea de plati la POS si pe internet, si pentru retrageri de numerar de la ATM. Pana la data scadentei clientii au posibilitatea de a alege intre a restituii integral suma utilizata sau doar 4% din aceasta, cu posibilitatea de a efectua noi operatiuni cu cardul, in limita disponibilului ramas din linia de credit card.

Cardurile VISA Credit Clasic si VISA Credit Gold, emise pana la sfarsitul anului 2012, beneficiaza de comision 0 la emitere.

In acelasi timp, Banca se adreseaza si societatilor prin cardul VISA Business cu linie de credit cu perioada de gratie pentru cumparaturi de pana la 41 de zile, linia de credit putând sa ajunga pana la 10.000 Euro sau echivalentul in lei. Odata aprobata linia de credit, aceasta poate fi accesata timp de 1 an printr-unul sau mai multe carduri, in functie de necesitatile societatii. si pentru acest tip de card este prevazuta utilizarea atât in Romania cat si in strainatate, prin retrageri de numerar de la ATM si prin plati la POS si pe internet, precum si posibilitatea de a rambursa integral la data scadentei suma utilizata sau doar 4% din aceasta.

Beneficiarii de carduri de credit beneficiaza in mod gratuit de o asigurare internationala de calatorie cu diverse acoperiri, precum asistenta medicala 24 /24 h, decontarea cheltuielilor medicale de urgenta, o serie de riscuri datorate accidentelor sau despagubiri pentru pierderea bagajelor. De asemenea, prin serviciul Internet Banking – BIR WEB pot fi vizualizate informatii despre carduri si se poate efectua rambusarea creditului utilizat fara a fi necesara deplasarea la banca.

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si România in sectorul bancar. in anul 1997 a fost deschisa Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar -bancare din Italia.

Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile românesti si catre segmentul retail.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla in Italia (provincia Treviso), iar in România aceasta opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti, iar restul in cele mai importante orase.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)