Banca Mondială a anunţat marţi un plan de urgenţă de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta ţările ”să ia măsuri eficiente” pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus (Covid-19), pentru a salva vieţi şi pentru a diminua impactul economic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Scopul este de a oferi o acţiune rapidă şi eficientă care să răspundă nevoilor ţărilor”, a declarat David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale, în cadrul unei teleconferinţe. El a subliniat de asemenea necesitatea de ”a recunoaşte” că noul coronavirus a devenit o povară suplimentară pentru ţările sărace.

Autorităţile sanitare din SUA au anunţat marţi că nouă persoane au murit în total în Statele Unite din cauza infectării cu noul coronavirus, toate cazurile fiind în statul Washington (nord-vest).

Italia se află pe primul loc în Europa la numărul de contaminări, care au depăşit 2.500 marţi seară, numărul deceselor ajungând la 79.

S-a înregistrat și primul caz de coronavirus din instituțiile europene

Un funcţionar al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), o agenţie a Uniunii Europene cu sediul la Bruxelles, a fost testat pozitiv pentru coronavirus după ce s-a întors dintr-o misiune în Italia, au declarat miercuri pentru AFP două purtătoare de cuvânt.

Funcţionarul s-a întors din Italia pe 23 februarie”, a precizat la rândul său o purtătoare de cuvânt a EDA, Elisabeth Schoeffmann. “Însă el nu a participat la o reuniune cu alţi 30 de funcţionari din alte instituţii UE”, a afirmat ea, negând această informaţie furnizată de Euractiv.

Reuniunile de la sediul EDA din Bruxelles au fost anulate până pe 13 martie, au declarat oficialii.

În România, autoritățile au confirmat al șaselea caz de îmbolnăvire cu Coronavirus la o persoană de 71 de ani din Suceava.

Al cincilea caz s-a inregidstrat la ora pranzului și este vorba despre un pacient din judeţul Timiş ce a intrat in contact cu pacientul nr. 4.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

Alte 10094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În România au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat, miercuri, decesul altor 15 persoane infectate cu noul coronavirus, bilanţul epidemiei în această ţară ajungând la 92 de decese din 2.922 de cazuri confirmate, informează AFP.

In China, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat miercuri Comisia Naţională de Sănătate.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)