Banca Națională a Elveției (SNB) a raportat marți cel mai ridicat profit trimestrial înregistrat vreodată – în valoare de 32,5 miliarde de franci elvețieni (32,66 miliarde de dolari) – datele demonstrând că politica de depreciere a monedei naționale începe să-și arate rezultatele, transmite Reuters.

În trimestrul trei din 2016, profitul SNB a fost de doar 7,4 miliarde de franci elvețieni.

Evoluția foarte bună a piețelor bursiere, majorarea prețului aurului și deprecierea francului, în urma reducerii riscurilor politice din Europa, au ajutat SNB să obțină un profit de 33,7 miliarde de franci elvețieni în primele nouă luni din acest an.

Banca Națională a Elveției, instituție al cărei principal obiectiv este să mențină stabilitatea prețurilor și nu să facă profit, a cumpărat cantități semnificative de valută pentru a slăbi presiunile de apreciere a francului, monedă căutată de investitori în perioadele de incertitudine economică. Investițiile în valută ale SNB au ajuns în primul semestru la 728 miliarde de franci.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)