Banca Nationala a Ungariei face planuri pentru a reglementa taxele si comisioanele bancare. In aceste conditii, autoritatea de supraveghere a sectorului bancar va putea implementa in mai putin de un an de la crearea unui sistem transparent de dobanzi un concept de conturi bancare si servicii atasate acestora care sa poata fi usor comparate de clienti, potrivit ZF.

Urmatorul obiectiv al bancii centrale este sa creeze pachete de servicii de cont transparente, croite dupa obiceiurile bancare ale clientilor. Primul pas va fi identificarea principalelor tipuri de pachete de cont bancar, urmate de colectarea datelor cu privire la taxele bancare, iar autoritatile iau in calcul chiar crearea unui indicator care ar putea servi ca baza pentru compararea costului total al conturilor bancare, similar cu dobanda anuala efectiva pentru credite. Autoritatea de supraveghere financiara spera ca recomandarile facute ii vor determina pe furnizorii de servicii financiare sa faca gama de servicii legate de conturi si costurile practicate pentru acestea mai transparente, a spus oficialul bancii centrale. Scopul este ca fiecare banca sa ofere cinci sau sase tipuri clasice de pachete de cont pe care clientul le poate compara usor cu cele ale altor banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)