Banca Network Italia – BNI – una dintre cele mai importante banci din Italia, este in pragul falimentului si a decis sa simuleze cat timp sunt dispusi clientii sai sa astepte pana cand vor avea acces la conturile lor. Lettera43 relateaza ca toate conturile clientilor BNI au fost blocate, in urma cu 10 zile iar situatia va tine pana in luna iulie.

Nici macar ATM-urile bancii nu pot fi folosite. 90 la suta din conturile active ale BNI sunt conturi curente cu costuri zero, folosite pentru titluri de trezorerie, obligatiuni, actiuni, titluri prin care cash-ul e plasat sub forma de investitie.

Clientii se plang pentru ca nu au fost avertizati si au descoperit noutatea cand au vrut sa aiba acces la contul lor, in banca, la ATM sau pe Internet. Actiunile sunt de asemenea protejate, in limita a 103.000 euro, prin intermediul unui fond de credit curent interbancar, care apartine BNI.

Recent, firma de brokeraj financiar Consultinvest Sim, cu sediul in Modena, a declarat deja ca a preluat controlul activitatilor BNI si incearca sa o salveze. Banca a suspendat platile  pentru o luna de zile, dar legea prevede posibilitatea extinderii perioadei cu alte 60 de zile, dupa care este declansata lichidarea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)