Grupul polonez Getin, care a preluat Romanian International Bank (viitoarea Idea Bank), vrea sa faca noi achizitii in Europa Centrala si de Est pentru a profita de preturile reduse si pentru a-si consolida prezenta regionala, a declarat directorul general, Piotr Kaczmarek.

Getin vrea sa ajunga precum Erste Group Bank sau Raiffeisen Bank “in anii lor cei mai prosperi”, a afirmat Kaczmarek intr-un interviu pentru publicatia poloneza Parkiet. Cele doua banci austriece sunt printre cele mai mari banci active in Europa Centrala si de Est.

Grupul are planuri pentru noi achizitii, in principal pe pietele unde este deja prezent, a spus Kaczmarek.

“Urmam regula ca de pe pietele de unde se retrag alte companii se pot cumpara, din punctul nostru de vedere, active strategice ieftin”, a spus el.

Getin, cu o valoare de piata de 665 milioane de dolari, a preluat in noiembrie Romanian International Bank si detine banci si in Ucraina, Belarus si Rusia.

“Vrem sa ne intarim pozitia si sa fim precum Erste Group Bank sau Raiffeisen Bank in Europa Centrala in cei mai prosperi ani ai lor”, a declarat seful Getin.

Getin Holding a finalizat la sfarsitul anului trecut achizitia insitutiei de credit RIB, devenind actionar cu drepturi depline. De asemenea, grupul polonez a anuntat in mai un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din Romania si Polonia ale companiei austriece pentru 163 milioane zloti (38,9 milioane euro).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)