Banca Romaneasca a acordat, in luna octombrie 2013, credite de aproximativ 42 milioane de lei (echivalentul a 9, 4 milioane de euro) in cadrul programului Prima Casa. Astfel, de la inceputul programului şi pana in prezent, Banca Romaneasca a ajuns la garantii de aproape 100 milioane euro emise pentru imprumuturile Prima Casa, ceea ce presupune un volum dublu de credite, de aproximativ 200 milioane euro.

„Banca Romaneasca a accelerat in ultima luna ritmul de aprobare şi acordare a creditelor Prima Casa şi estimam ca vom mentine un ritm bun şi in perioada urmatoare. in plus, clientul scapa de grija evaluarii imobilului, banca oferind gratuit aceasta analiza, iar comisionul anual de gestiune datorat FNGCIMM este platit in avans de catre banca şi retinut ulterior, lunar, de la imprumutat”, a declarat Efstathios Kouninis, Director General Adjunct (Retail).

Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, comision de rambursare anticipata, iar preaprobarea financiara este valabila 90 de zile calendaristice. Singura taxa datorata este comisionul de gestiune a garantiei de catre FNGCIMM, de 0,0408% lunar, aplicat la soldul creditului.

Suma maxima ce poate fi contractata este echivalentul in lei a 57.000 de euro pentru achizitia de locuinte finalizate, inclusiv cele construite şi date in exploatare de ANL sau echivalentul in lei a 66.500 de euro pentru locuintele noi, chiar şi cele construite prin programele derulate de ANL.

Pentru creditul Prima Casa in lei, Banca Romaneasca percepe o dobanda formata din Robor la 3 luni plus o marja fixa de 2%.

In acest caz, la un credit de 210.000 lei, pe 30 de ani, rata lunara este de 1.278 lei, dobanda fiind variabila, de 5,82% (DAE 6,23%), iar valoarea totala de rambursat la finalul perioadei de creditare este de 454.413 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)