Banca Romaneasca S.A. Membra a Grupului National Bank of Greece dispune în prezent de o limita de creditare disponibila pana la finalul anului 2014 în valoare de aproximativ 190 de milioane de lei pentru programul Prima Casa, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutia de credit. Dobanda pentru creditele acordate de Banca Romaneasca în programul Prima Casa este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de 2,5%.

„Clientii Bancii Romanesti pot contracta, pana la sfarsitul lunii decembrie, împrumuturi totale în valoare de aproape 190 de milioane de lei prin programul Prima Casa. Fondurile sunt suficiente pentru actualul nivel al cererii”, declara Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail Banca Romaneasca.

Potrivit reglementarilor în vigoare, pentru achizitia locuintelor finalizate, inclusiv cele construite şi date în exploatare de catre Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), valoarea maxima finantata este de 57.000 de euro (echivalentul în lei), iar pentru creditele de achiziţie a locuinţelor noi, destinate achiziţionarii dupa finalizare, limita maxima este de 66.500 de euro (echivalentul în lei). Clientii Bancii Romanesti beneficiaza de o contributie redusa (avans de minimum 5% din valoarea împrumutului), lipsa comisioanelor, preaprobare financiara valabila 90 de zile calendaristice.

„Daca ne referim la profilul celor care acceseaza programul Prima Casa, vorbim de tineri cu varsta cuprinsa între 30 si 35 de ani, în general cu studii medii, care opteaza pentru împrumuturi cu o valoare medie de 155.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro), si pentru o perioada de rambursare de 30 de ani. Peste 90% dintre debitorii Bancii Romanesti din programul Prima Casa au cumparat apartamente cu doua sau cu trei camere”, spune Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail Banca Romaneasca.

De la începutul programului guvernamental Prima Casa, în 2009, Banca Romaneasca a acordat, pana la finalul lunii august 2014, peste 5.200 de credite. Banca Romaneasca detine în prezent o cota de 4,2% din piata creditelor acordate prin programul Prima Casa.
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)