Banca Romaneasca a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR)“Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 14T (fosta masura 215)”.

Astfel, Banca Romaneasca pune la dispozitia fermierilor care beneficiaza de subventii APIA un produs de creditare a carui valoare poate fi de pana la 90% din valoarea mentionata in adeverinta emisa de APIA, denominata in lei la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrala Europeana la data de 01.01.2017. Creditul se poate acorda doar in lei, cu scadenta maxima pana la data de 30.06.2018, la o dobanda ROBOR 6M + maxim 2% p.a.
Conform APIA, valoarea adeverintei este de 70% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 01.01.2017-31.12.2017 – pentru porcine si pe 50% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 01.01.2017-31.12.2017 – pentru pasari.

Cu ocazia semnarii, Cosmin Calin, Director Executiv Banca Romaneasca, Divizia Corporatii si IMM, a declarat:
“Prin semnarea acestei Conventii, Banca Romaneasca continua traditia finantarilor specializate clientilor beneficiari de subventii prin programele APIA si FGCR”.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)