Banca Românească a obţinut alocarea unui plafon de garantare suplimentar aferent programului guvernamental “Noua Casă”, majorarea cu 60% a plafonului permițând creșterea volumului de finanțări și, implicit, a numărului de beneficiari.

Banca Românească oferă în prezent credite “Noua Casă” la o rată a dobânzii de 4,71% și o marjă fixă de 2%, fără comision de analiză dosar sau de rambursare anticipată, banca percepând un comision lunar de gestiune al garanţiei datorat FNGCIMM, de 0.0334% din soldul garanției.

Nivelul DAE este de 4,50% (pentru un credit de 225.000 de lei, acordat pe o perioadă de 30 de ani). Pentru creditele ”Noua Casă”, se solicită un avans minim de numai 5% din prețul de achiziţie pentru toate categoriile de locuinţe, în cazul în care preţul este de maximum 70.000 euro, echivalent lei, respectiv de 15% din prețul de achiziție al locuințelor noi, în cazul în care prețul este cuprins între 70.001 euro şi 140.000 de euro, echivalent lei.

Solicitanții care vor contracta un credit ”Noua Casă” de la Banca Românească până la finalul lui 2020 beneficiază și de bonusuri oferite de retailerul electro-IT Flanco și compania de asigurări EximAsig: voucher cadou de până la 1.000 de lei de la Flanco (în funcție de suma totală a cumpărăturilor făcute de semnatarul contractului de credit în magazinele Flanco) și 15% reducere la asigurarea facultativă a locuinței oferită de compania de asigurări EximAsig.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)