Banca Transilvania, cea mai mare institutie cu capital majoritar privat local, a muscat in criza din cota de piata a jucatorilor straini si a ajuns la finalul anului trecut pe pozitia a treia in sistemul bancar dupa volumul activelor detinute. Cota de piata a bancii se ridica la 7,3% la finalul lui 2011.

Banca Transilvania a profitat in ultimii ani de contextul economic, in care multe banci s-au oprit din expansiune sau chiar au incercat sa-si reduca expunerea pe piata locala si a inceput o ofensiva pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii si al corporatiilor. Spre deosebire de multe banci care se lupta cu pierderi de zeci de milioane de euro, BT a reusit sa obtina profit in ultimii ani.

Dupa primele noua luni din acest an banca administra active de 29 mld. lei (6,5 mld. euro) si detinea o cota de piata de 7,8%, respectiv cu o jumatate de punct pro­cen­tual peste nivelul din decembrie 2011. Comparativ cu finalul anului 2008, cand primele semne ale crizei financiare isi faceau apa­ritia pe piata locala, cota de piata a Bancii Transilvania a crescut cu 2,5 puncte pro­centuale.

 

Integral in ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)