Banca Transilvania aniverseaza 20 de ani de activitate pe piata bancara, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de credit. Banca Transilvania inseamna acum una dintre cele mai mari trei banci din Romania, cu 8,5% cota de piata, 1,76 milioane de clienti, peste 6.000 de angajati si 550 de sedii in Romania si Italia.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: “Povestea Bancii Transilvania a inceput cu 13 angajati si o sucursala, in Cluj-Napoca. BT a facut istorie pentru ca are in ADN spiritul atreprenorial. in plus, fiind o banca locala, a avut dintotdeauna capacitatea de a actiona rapid si de a-si optimiza permanent modelul de business. Multumesc tuturor celor care au stiut ca doar IMPREUNA, facand echipa, avem sinergiile necesare pentru a reusi: fondatori, actionari, clienti, angajati si parteneri”.

Banca Transilvania, nascuta si crescuta in Cluj-Napoca

Banca Transilvania a fost fondata de un grup de oameni de afaceri din Cluj-Napoca, cu un capital social de 2 miliarde lei. Doi dintre fondatori fac parte inclusiv din actualul Consiliul de Administratie al bancii: Horia Ciorcila – Presedinte si Radu Palagheanu – Membru. La inceput de drum, banca a fost orientata spre domeniul IMM si a a avut in vedere dezvoltarea afacerii in zona Cluj.

Intr-o etapa ulterioara, Banca Transilvania s-a dedicat inclusiv retailului si s-a extins in judetele din Transilvania. in perioada 2003 – 2008 a deschis peste 500 de sedii in intreaga tara, devenind una dintre institutiile bancare cu una dintre cele mai extinse retele de unitati din Romania. in 2003, BT a devenit Grupul Financiar Banca Transilvania. Strategia de business BT se bucura de sustinerea unor actionari internationali puternici, cum sunt BERD si IFC – Banca Mondiala.

● Premiere marca BT

In repetate randuri, Banca Transilvania a fost deschizator de drumuri pe piata bancara, prin proiecte precum: listarea la Bursa de Valori Bucuresti, in premiera pentru o banca din Romania (1997); este prima banca din lume care a oferit serviciul de transfer de bani Western Union prin intermediul bancomatului (2010); prima banca din tara care a lansat serviciul de transfer de bani Western Union prin Internet Banking (2012), respectiv prin Mobile Banking (2013). este singura banca din Romania care nu a transferat portofolii in alte tari.

“Indrazneti, optimisti si inovatori – asa am fost noi, la Banca Transilvania, in acesti 20 de ani” adauga Horia Ciorcila.

Banca Transilvania, un brand de top

Banca Transilvania se claseaza printre cele mai puternice 50 de branduri romanesti, conform clasamentului realizat de revista BIZ, in 2013. in plus, tot incepand cu 2013, BT se numara printre Superbrands Romania 2013.

Banca Transilvania aniverseaza cei 20 de ani printr-o serie de initiative, de la campanii interne si externe, intalniri cu stakeholderii, competitie de cros, pana la actiuni de CSR.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)