Banca Transilvania a anuntat oficial preluarea Volksbank. Contractul va fi semnat miercuri, 10 decembrie, iar cele doua banci vor actiona ca entitati separate in urmatoarele luni.

“Consiliul de Administratie at Bancii Transilvania a aprobat in data de 09.12.2014 perfectarea tranzactiei pentru achizitionarea intregului pachet de actiuni detinut in cadrut Volksbank Romania S.A., semnarea contractului urmand a avea loc in data de 10.12.2014. Dorim sa mentionam ca atat BT, cat si Volksbank Romania S.A. vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, urmand ca doar dupa aceasta data sa aiba lot procesul de integrare a Volksbank Romania S.A. in cadrut BT. Incorporarea Volksbank Romania S.A. in cadrut BT va avea loc dupa indeptinirea tuturor procedurilor legate si dupa solicitarea si primirea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatitor competente.”, se arata in comunicatul transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Banca Transilvana vizeaza pozitia secunda in clasamentul pietei bancare locale

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Achizitionarea Volksbank Romania este parte a strategiei de crestere si consolidare a BT si reafirma angajamentul bancii de a fi atat un jucator activ, cat si sustinator al economiei romanesti. Dupa integrare, avand in vedere cotele de piata ale celor doua banci, Banca Transilvania isi va continua planul de a ajunge pe locul 2 in topul bancilor din Romania. BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cota de piata in crestere si rezultate financiare pozitive”.

BT isi propune armonizarea punctelor forte ale celor doua banci, pentru eficientizarea activitatii, costuri mai mici pentru clienti, retea mai mare de sedii si produse noi.

In prezent, Banca Transilvania este cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc si se afla pe pozitia a treia in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata in functie de active de 9,7%, in crestere. Consultantii Bancii Transilvania pentru aceasta tranzactie au fost: Legal – Casa de avocatura Peli Filip, Financiar – KPMG Romania, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners.
In ceea ce priveste Volksbank, aceasta a avut ca si consultanti: Legal – Schoenherr si Asociatii, respectiv Investment Banking – Rothschild.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)