BT

Banca Transilvania a depășit în octombrie pragul de 1 milion de Plăți Instant în lei, efectuate într-o lună. Pentru clienții băncilor din România care aderă la sistemul de Plăți instant – până acum, Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Libra Internet Bank, Vista Bank, Patria Bank și Intesa Sanpaolo Bank – serviciul Plăți Instant înseamnă posibilitatea de a transfera bani în câteva secunde, gratuit și non-stop, prin aplicații bancare, Mobile Banking sau Internet Banking.

Recent, în septembrie, BT a făcut un nou pas privind tranzacțiile instant, când a lansat, în premieră pe piață, Încasările Instant în euro. Rata de adopție a fost foarte bună chiar din prima zi: 15% din încasările clienților Băncii Transilvania în euro reprezentând încasări Instant.

Plățile Instant în lei:
• Pot fi făcute prin BT Pay, NeoBT și BT24.
• Sumele maxime care pot fi trimise:
o 4.000 de lei/tranzacție/zi prin BT Pay;
o 49.999 de lei/tranzacție prin BT24 și NeoBT.
• Atât banca persoanei/companiei care trimite banii, cât și a beneficiarului trebuie să facă parte din sistemul de Plăți Instant.

Încasările Instant în euro:
• Primirea banilor poate fi urmărită prin NeoBT și BT24.
• Banii pot fi primiți prin una dintre cele peste 500 de bănci din Europa care au aderat la sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement).

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul finanțator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are 20% cotă de piață, 3,8 milioane de clienți, peste 9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Dincolo de banking, BT dorește să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât și pentru business și mediu.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)