Banca Transilvania se extinde in Cluj-Napoca, prin finalizarea unui ansamblu de ultima generatie, care cuprinde o cladire de birouri Clasa A+ si un corp in care functioneaza centrul de date BT (Data Center), aflat in Parcul Industrial Tetarom I, pe str.Taietura Turcului nr.47. Proiectul a fost finalizat conform estimarilor bancii, intr-un an si jumatate, lucrarile fiind demarate la sfârsitul anului 2011.

in noua cladire de birouri lucreaza 350 de angajati din diverse departamente ale Centralei BT. Constructia cuprinde demisol, parter si 5 etaje. Investitia totala a bancii este de peste 10 milioane euro, incluzând partea de constructie, dotari, respectiv echipamentele tehnologice de ultima generatie care asigura functionarea neintrerupta a Data Center-ului, la nivel de TIER III+, conform cerintelor Uptime Institute, SUA. Aceasta incadrare clasifica nivelul superior al cerintelor de proiectare si dotare a centrelor de date, respectând standardele in vigoare din industria IT.

Proiectul BT marcheaza o premiera mondiala in ceea ce priveste dotarea Data Center cu echipamente de racire adiabatica de tip EcoBreeze®, dezvoltate de catre APC by Schneider Electric. O alta premiera, de aceasta data pentru România, este instalarea a doua grupuri generatoare de energie electrica RG Wilson – UK, de câte 1,25 MWh fiecare, ambele fiind echipate cu UPS dinamic, achizitionate de la producatorul Piller Group GmbH, Germania.

In cladirea de birouri va fi deschisa o agentie BT pentru companiile care isi desfasoara activitatea in cadrul Parcului Industrial Tetarom I, a angajatilor acestora si ai bancii.  Acestia vor avea la dispozitie intreaga oferta de servicii si produse BT, bancomat si automat pentru plata facturilor.

In vederea minimizarii impactului asupra mediului inconjurator, Banca Transilvania a ales – pentru proiectarea si executia ansamblului – dotari, echipamente si tehnologii de ultima generatie, cu eficienta energetica sporita. Având in vedere acest aspect, BT a inceput procedurile de obtinere a certificatului international acordat cladirilor “verzi”, Green Building LEED Certification (SUA).

Cu aproape 40 de sedii in Cluj-Napoca, Banca Transilvania este institutia bancara cu cea mai mare reprezentare in zona.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)