Banca Transilvania îşi informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă.  Finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie, iar detaliile privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor.

BT a transmis în acestă dimineaţă, către BVB, un raport oficial despre stadiul negocierilor în care este implicată instituţia financiară din Cluj.

Subsidiara Eurobank în Romania, Bancpost, se vinde. Mai devreme sau mai târziu, banca elenă va părăsi România, ca parte a înţelegerilor cu creditorii internaţionali (Fondul Monetar Internațional şi Uniunea Europeană), care au impus reducerea activelor pe care le dețin în zona balcanică.

Banca Transilvania este dispusă să-și consolideze prezența pe piața locală prin această achiziție.

Duelul dintre Banca Transilvania și BCR se ascute. BT poate trece în “pole position”

“Nu trebuie însă să vedem în Banca Transilvania un concurent important pentru BCR numai prin prisma eventualelor tranzacții pe care le-ar putea finaliza. Ultimii ani ne-au arătat că BT nu se bazează în ascensiunea sa doar pe achiziții, ci și pe creșterea organică. Spre exemplu, în 2016, instituția a reușit să înregimenteze active de peste 4,5 miliarde de lei, fără să apeleze la vreo tranzacție”, declara într-o analiză, Cornel Dinu, redactorul şef al BankingNews.ro.

“Privind în oglindă indicatorii de performanță și mijloacele pe care le au la dispoziție cele două bănci, este clar că BCR deține un avantaj consistent, prin prisma superiorității la active, credite, depozite și la numărul total de clienți. Dar, cu siguranță, meciul nu este jucat. Iar cele două combatante știu foarte bine acest lucru,” declara Cornel Dinu în cadrul Revistei BankingNews.

Citeşte şi:

Se încinge lupta pentru supremație în banking-ul românesc. BCR și Banca Transilvania ne asigură atmosfera unui mare derby!

 

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)