Bank of Cyprus si-a lichidat participatia de aproape 9,9% din Banca Transilvania, vanzandu-si toate actiunile la un pret de 1,67 de lei, sub pretul din piata, care era de 1,8 lei. Potrivit Ziarul Financiar, au fost facute trei tranzactii speciale in valoare totala de 220,461 milioane actiuni, impartite in:  una de 191,3 mil. actiuni, al doilea pachet de 175 de mil. actiuni, iar a treia tranzactie a fost de 1 mil. actiuni.

Dupa problemele pe care le-a avut vara trecuta in Cipru, Bank of Cyprus trebuie sa isi vanda toate activele pe care le detine, ajungandu-se si la pachetul de 9,7%, pe care il detinea in Banca Transilvania din 2009.

De mai multe saptamani, banca cipriota incerca sa faca acest deal. Inca nu se stie cine a cumparat actiunile, multi indicand spre SIF-uri, in special spre SIF Moldova, care are o legatura cu cei care conduc Banca Transilvania, respectiv cu Horia Ciorcila, presedintele bancii, scrie Ziarul Financiar.

Principalul actionar al Bancii Transilvania este BERD, cu 15% din actiuni, SIF Oltenia are 4,9%, iar SIF Moldova 5%. Si celelalte SIF-uri au actiuni la Banca Transilvania, dar intr-o proportie mai mica.

Banca Transilvania are o capitalizare de 3,9 miliarde de lei (880 milioane euro), la pretul actual de tranzactionare de pe piata. Pachetul vandut de Bank of Cyprus are o valoare de 366 milioane Lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)