Banca Transilvania a finalizat o majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei, la 3,03 miliarde lei, prin emisiunea a 417,38 milioane de actiuni cu valoare nominala de 1 leu/titlu, potrivit unui raport transmis de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Inainte de majorare, Banca Transilvania avea un capital social de 2,608 miliarde lei.

Potrivit raportului, majorarea capitalului social s-a realizat prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2014, de 406,82 milioane lei si a rezervelor constituite din prime de conversie a obligatiunilor in actiuni, in valoare de 10,55 milioane lei.

‘Fondurile obtinute prin majorarea de capital social vor fi utilizate pentru sustinerea activitatii curente a societatii’, se mentioneaza in raport.

Banca Transilvania a trecut de pragul de 7 mld. lei capitalizare si este tot mai aproape de BRD, cea mai valoroasa banca listata la BVB

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inchis sedinta bursiera de vineri la 2,36 lei/titlu, iar capitalizarea era de 7,14 miliarde lei. Actionarul principal al companiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu o participatie de 14,33%. Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din România, in functie de active, cu o cota de piata de 9,8%.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)