[dropcap]C[/dropcap]hiar daca Banca Transilvania detine doua sucursale in Cipru, iar Bank of Cyprus este unul dintre actionarii institutiei de credit din Cluj Napoca, reprezentantii bancii subliniaza faptul ca actuala criza si tensiunile din sistemul bancar cipriot nu au nicio influenta asupra activitatii.

”Avand in vedere recenta decizie luata de Eurogroup privind bancile din Cipru, privind taxarea depozitelor bancare, mentionam ca ponderea Sucursalei BT Cipru este nesemnificativa in totalul activitatilor Bancii Transilvania. Portofoliul de clienti BT din Cipru este format, in cea mai mare parte, din romanii care lucreaza in zona, iar din totalul depozite deschise la BT Cipru, în valoare totala de sub 5 milioane de euro, doar 1,3% sunt mai mari de 100.000 euro.

Transferurile din conturi deschise la Sucursala Cipru a Bancii Transilvania catre alte tari, inclusiv catre alte conturi deschise la Banca Transilvania, sunt temporar suspendate. BT a aplicat instructiunile oficiale primite in legatura cu acest aspect, avand in vedere faptul ca este prezenta pe piata cipriota, prin cele doua unitati pe care le are in Nicosia si in Limassol.

Bank of Cyprus este unul dintre actionarii de la Banca Transilvania, insa, in acest context, nu exista nicio corelatie intre structura actionariatului BT si deciziile luate de statul cipriot”, se arata intr-o informare de presa remisa de Banca Transilvania.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)