Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce consta in dobandirea controlului asupra Volksbank Romania S.A. si Volksbank Services Romania S.A. de Banca Transilvania S.A., se arata intr-un comunicat de presa remis de institutie.

”Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.”, sustin specialistii Consiliului Concurentei.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Anterior, Consiliul Concurentei a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei, astfel incat operatiunea de concentrare economica sa poata fi pusa in aplicare inainte de autorizarea acesteia.

In fundamentarea acestei decizii s-a tinut cont de situatia dificila in care se afla o mare parte a clientilor Volksbank care au contractat credite in franci elvetieni.

Banca Transilvania si Volksbank activeaza pe piata serviciilor financiar-bancare. Volksbank Services România S.A presteaza servicii de administrare si vanzare a proprietatilor dobandite de Volksbank din executari silite.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)