Așa cum publicația online www.bankingnews.ro a anticiat, Banca Transilvania a anunțat astăzi că a luat decizia de a majora avansul necesar pentru clienții care doresc să acceseze un credit ipotecar, aportul propriu fiind diferențiat în funcție de mai mulți parametri. În momentul de față, Banca Transilvania practică cel mai mic avans dintre băncile care au înăsprit condițiile de creditare pentru clienții care au nevoie de finanțare pentru cumpărarea primei locuințe. Vă prezentăm în cele ce urmează comunicatul de presă remis de Banca Transilvania cu explicațiile băncii pe larg despre acest subiect.

Banca Transilvania a actualizat condițiile de acordare a creditelor cu garanție imobiliară

Pe fondul creşterii riscurilor activității bancare, generate de Legea Dării în Plată, Banca Transilvania  crește avansul la creditele cu garanție imobiliară. În acelaşi timp, BT a decis să îi susțină, în continuare, pe cei care doresc să achiziționeze prima locuință prin stabilirea unor condiții de avans mai relaxate.

Astfel, în cazul achiziției de locuințe, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, încep de la 20% în cazul persoanelor care achiziționează prima locuință și ajung până la 35%, în funcție de moneda și tipul garanției.

Concret, pentru a permite accesul la finanțare a persoanelor care îşi achiziționează prima locuință, pentru împrumuturile în lei de până la 125.000 de euro (echivalent), care au ca destinație achiziționarea unui imobil, avansul necesar este de 20%.

În cazul împrumuturilor în lei, care nu se încadrează în condițiile de primă locuință și limita de suma (125.000 euro), avansul standard este de 25%. În cazul împrumuturilor în euro, avansul standard pornește de la 30%.

Noile cerințe ale Băncii Transilvania sunt valabile de luni, 16 mai a.c. şi se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi înregistratre cereri la bancă incepand cu respectiva dată.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)