Împrumuturile sunt de până la 2 milioane de euro sau de 9,7 milioane lei/client, pe o perioadă între 1 şi 8 ani.

Banca Transilvania susţine educaţia prin Skills & Education, singurul program de creditare cu garanţie externă din partea Fondului European de Investiţii (FEI), destinat afacerilor din domeniul educaţiei, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit. Pot lua finanţare grădiniţe, şcoli, universităţi şi companiile care investesc în training-urile angajaţilor.

Împrumuturile sunt de până la 2 milioane de euro sau de 9,7 milioane lei/client, pe o perioadă între 1 şi 8 ani. 80% din credit este garantat de Fondului European de Investiţii.

Instituţia sau compania care aplică pentru finanţare prin programul Skills & Education trebuie să fie înregistrată şi să aibă activitate în România. De asemenea, este necesar să aibă o echipă de până la 500 de angajaţi şi să nu aibă datorii bugetare. Detalii despre finanţare sunt online, la oricare dintre sediile băncii sau apelând la echipa Contact Center & Customer Care, la numărul de telefon 0264 30 8028 / *8028.

“Avem nevoie de tehnologie, resurse şi de formarea oamenilor pentru a depăşi provocările din domeniul educaţiei. Prin susţinerea investiţiilor în noi abilităţi ale angajaţilor din companii şi instituţii, acest program este o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a educaţiei şi societăţii”, declară Leonard Cornoiu, Director Programe Europene, Banca Transilvania.

Primul pas făcut de Grupul Financiar Banca Transilvania în această direcţie, în acest an, a fost în februarie, odată cu lansarea, prin BT Mic, a Creditului pentru educaţie. Acesta este destinat susţinerii şcolilor şi grădiniţelor private care au nevoie de finanţare, însemnând acces, în doar câteva zile, la sume de până la 200.000 de lei, cu garanţie tot din partea Fondului European de Investiţii.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)