Economia are nevoie de infiintarea de firme mici si mijlocii, care sa asigure crearea de locuri de munca si de un program care sa favorizeze brandurile nationale. Acestea au fost doua dintre concluziile la care au ajuns ieri micii antreprenori, bancherii si reprezentantii autoritatilor prezenti la un eveniment ZF pe tema dezvoltarii IMM-urilor.

Tiberiu Moisa, director executiv Clienti Corporativi si IMM la Banca Transilvania, a subliniat ca un program care favorizeaza brandurile nationale va contribui la dezvol­tarea pietei interne.
Reprezentantul Bancii Transilvania a spus ca institutia se pregateste sa dea credite noi in valoare de 800 de milioane de euro pe intreg portofoliul, inclusiv pentru IMM-uri, in acest an si a subliniat ca in prezent cererile de finantare sunt dominate de cele pentru capital de lucru si nu de creditele de investitii, asa cum se intampla in urma cu patru-cinci ani.

Si Ileana Bratu, director al Fondului de Garantare a Creditului Rural, a spus ca exista „o pauza“ pe creditul de in­vestitii si fonduri europene.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)