Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții (FEI) – Inițiativa pentru IMM (POIIMM) facilitează accesul IMM-urilor la împrumuturi avantajoase. Începând cu 20 septembrie a.c., BT acordă finanțări cu garanții europene, destinate creşterii afacerii sau susținerii capitalului de lucru. Acesta este un nou program prin care banca susține spiritul antreprenorial, investițiile şi crearea de locuri de muncă.

Datorită acordului de garantare dintre BT şi FEI, Banca Transilvania va oferi împrumuturi în valoare totală de ≈100 de milioane de euro. Tranzacțiile garantate beneficiază de susținerea Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Pentru astfel de finanțări, IMM-urile pot aplica online, pe siteul BT sau în oricare dintre cele peste 500 de sedii ale Băncii Transilvania. Conform definiției europene, IMM-urile sunt companiile care au în ultimul exercițiu financiar încheiat o cifră de afaceri de până la de 50 milioane de euro sau active totale de până la 43 milioane de euro şi maxim 250 de angajați.
Detalii despre finanțări:
Principalele avantaje pentru clienți: costul finanțării şi garanții europene;
Creditele sunt acordate atât în lei, cât şi în euro;
Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului;
Perioada minimă de creditare este de 2 ani, iar perioada maximă, de 12 ani;
Programul are o adresabilitate foarte mare din punctul de vedere al domeniilor în care au activitate IMM-urile.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi cu Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)