Banca Transilvania şi Fondul European de Investiții (FEI), parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii (BEI), au încheiat un acord de garantare în baza căruia BT va acorda IMM-urilor împrumuturi în valoare totală de ≈100 de milioane de euro şi va ajunge să gestioneze al doilea portofoliu ca mărime, din România, pe acest tip de finanțare.

Tranzacțiile garantate prin acest program beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană prin FEDR și Horizon 2020 și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Bancă a oamenilor întreprinzători, BT facilitează şi prin acest parteneriat accesul IMM-urilor la împrumuturi în condiții avantajoase, încurajând investițiile, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea inițiativei private în țara noastră.

Detalii:

  • Creditele vor fi acordate atât în lei, cât şi în euro.
  • Garanţia pe care un IMM o primeşte este de 60% din valoarea împrumutului.
  • Susținerea industriilor creative ocupă un loc important în acest program.

Banca Transilvania a acordat până acum IMM-urilor, prin parteneriatele derulate cu Banca Europeană de Investiții şi Fondul European de Investiţii, 5.500 de credite, în valoare totală de 255 milioane de euro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)