Fondul European pentru Investitii (FEI) si Banca Transilvania au semnat un acord de împrumut în valoare de 7,5 milioane euro, cu scopul de a sustine microîntreprinderile si antreprenorii care desfasoara activitati independente în Romania, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.

Tranzactia a fost semnata în cadrul facilitatii European Progress Microfinance (Progress Microfinance), finantata de Comisia Europeana si de Banca Europeana pentru Investitii si administrata de Fondul European pentru Investitii. Banca Transilvania este a treia institutie din Romania care beneficiaza de aceasta facilitate.
Prin acest acord, se estimeaza ca Banca Transilvania va oferi micro-credite în valoare totala de 15 milioane euro pentru microîntreprinderi din Romania, cu precadere antreprenorilor care desfasoara activitati independente. Acest împrumut va spori accesul la finantare pentru aproximativ 1.500 de microîntreprinderi romanesti, sustinand spiritul antreprenorial.

Aceasta tranzactie este înca o oportunitate pentru Banca Transilvania, pozitionata ca Banca Oamenilor Întreprinzatori, sa continue si sa creasca activitatea de creditare a întreprinderilor mici si a microîntreprinderilor din Romania. Micro-întreprinderile care doresc sa contracteze un micro-credit în cadrul acestei facilitati, pot primi informatii în oricare unitate a Bancii Transilvania.

Despre Instrumentul European de Microfinantare Progress

European Progress Microfinance Facility (Progress Microfinance) ofera garantii si instrumente de creditare catre microfinantatori intermediari. Aceasta initiativa a fost lansata cu fonduri de 203 milioane euro din partea Comisiei Europene si Banca Europeana de Investitii. Fondul European de Investitii (FEI) actioneaza ca o Companie de administrare pentru Platforma UE de Microfinantare FCP-FIS – Fondul European de Microfinantare Progress, care este principalul motor de implementare a Microfinantarii Progress.

Scopul Microfinantarii Progress este de a creste accesul la finantare pentru micii întreprinzatori, inclusiv pentru antreprenorii care desfasoara activitati independente. Se concentreaza mai ales – dar fara a se limita la acestea – pe grupurile cu acces redus la piata conventionala de creditare, cum ar fi femeile antreprenor, antreprenorii tineri, cei care apartin unei minoritati, cei cu dizabilitati, întreprinderile individuale etc. Creditele de pana la 25.000 euro sunt disponibile prin intermediari selectionati care participa în cadrul programului. Microfinantarea Progress nu ofera finantare directa catre micii întreprinzatori sau persoane fizice.

Colaborarea cu Banca Transilvania înseamna al 18-lea acord semnat în cadrul Microfinantarii Progress de la initierea acesteia, în 2010. Pana în prezent, angajamente în valoare de 74,2 milioane euro au fost semnate în cadrul Microfinantarii Progress, aducand beneficii microîntreprinzatorilor din Uniunea Europeana. Printre tarile cu care au fost semnate acorduri se numara Belgia, Bulgaria, Cipru, Franta, Grecia, Polonia, Romania, Slovenia, Spania si Olanda.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)