Dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a plasat la inceputul acestei saptamani sub supraveghere calificativele Banca Transilvania pentru datoriile in valuta pe termen lung, situate in prezent la “BB minus”, si ratingul de viabilitate “BB minus”, dupa anuntul privind preluarea Volksbank, Banca Transilvania face cateva precizari.

Instituia de credit de la Cluj Napoca evoca faptul ca demersul Fitch Ratings este unul uzual, subliniind ca dispune de o baza solida de lichiditate imediata pentru a incheia tranzactia de preluare a Volksbank  fara a avea nevoie de bani de la actionari. Va prezentam in continuare comunicatul de presa transmis de Banca Transilvania redactiei www.bankingnews.ro.

Precizare BT cu privire la comunicatul de presa Fitch Ratings

Referitor la comunicatul de presa Fitch Ratings, facut public pe data de 15 decembrie 2014, prin care se mentiona ca Fitch urmareste potentialul de modificare a ratingului Bancii Transilvania avand in vedere achizitionarea Volksbank Romania, BT specifica faptul ca demersul Fitch Ratings este unul uzual in acest context.

Banca Transilvania reafirma ca dispune de o baza solida de lichiditate imediata – de 50,4%, fiind peste media sistemului bancar – pentru a incheia tranzactia fara a avea nevoie de suport aditional din partea actionarilor si ca toti indicatorii financiari se vor pastra la un nivel confortabil, similar situatiei curente.

Atat Banca Transilvania, cat si Volksbank Romania inregistreaza o cota a creditelor neperformante sub media pietei din Romania, in cazul BT fiind de 11,47%. Referitor la indicatorul de adecvare a capitalului, la Banca Transilvania acesta este de peste 14%.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)